En bild till

20100728453 (MMS)

En bild till


SMS-inlägg

20100728452 (MMS)


SMS-inlägg

20100728451 (MMS)


SMS-inlägg

20100722450 (MMS)


Vad händer?

Det har varit väldigt tyst, lungt och dött på alla fronter ett tag nu.
Vi pratade med Anders på SMV häromdagen om ev. leveranstid etc. Men inget nytt varken gällande det eller när markentreprenaden drar igång (då först med vår infartsväg)
Grannarna hade tydligen t.o.m. frågat en bekant om vi backat ur då det inte händer något. Men icke sa nicke :-)
Det är helt enkelt bara att vänta tills efter semestern och se när det hela börjar tugga igång.

Under tiden kikas det på badrumsinredningar, tvättmaskiner etc. Hittar man något till bra pris, utförsäljning eller dyl. så kan man ju slå till. Problemet är bara vart man i så fall skall förvara det fram till inflytt. Kanske får hyra en container och ställa på tomten, med ett rejält lås :-)....elelr nä det kanske inte är en lysande idé.

En annan grej vi måste börja ta tag i är lägenheten. Det skall dit lite lister och småfix innan den skall ut på Hemnet i höst. Den ligger ju i ett populärt, bra område, rejält stabil förening med mycket god ekonomi. Nybyggd balkong på nästan 8m2. Sedan är hela lägenheten totalrenover inkl. nytt Länghemskök. Så vi hoppas å tror att den skall ge lite kosing :-)

Vi kan inte sticka under stolen med att tankarna inte flugit runt att hyra in en flyttfirma. Det vore ju så fantastiskt skönt och smigigt att slippa den biten. Även flyttstädningen skulle man inte tacka nej till att leja bort.

Ja vi får se hur det blir.

// P & A

Bilder från Örebro BK
Hundutsällning i Örebro

I fredags åkte vi upp till Ånnaboda Camping. Möttes av den sjukaste knott-anstormningen vi varit med om. Man brukar gnälla men i detta fallet GICK det inte att vara utomhus. De var i näsan, munnen, ögonen ja överallt. Så kvällen fick tillbringas inne i husvagnen ätandes lite grillad korv.

Lördagen startade med lite god frukost under markisensedan, sedan bar det av till vår uppfödare Beth Lundmark, som driver Mazzamedtass www.123minsida.se/Mazzametass. Det var ca 3-4 mil dit från campingen. Väl där möttes vi av ett smärre kaos. En av hennes Bouvierer hade smitit och jagat en bil med resultatet att båda trampdynorna fram skurits sönder. Och Iris som detta gällde var den hunden som skulle ställas ut på söndagen. Samtidigt hade en av hennes andra hundar av rasen Shiba oplanerat börjat löpa.
Och då skall man veta att på måndagen skulle de åka iväg på långsemester i Norge och lämna hundarna till diverse hundfolk.
Men i vilket fall efter lite utlägg om situationen så fick Aksa sin efterlängade frisering inför utställningen.
 Sedan bjöds det på rabarberpaj och vaniljsås som barnen åt med stor aptit.
Ida & Elise, eller framförallt Ida blev stormförtjust i en liten Shiba som hette Ginko.
Det sista innan avfärd tillbaka till campingen var lite ringträning. Vi som aldrig ställt ut innan kan ju inte rutinerna, hur man springer etc.
Väl tillbaka vid husvagnen var alla ganska slöa med tanke på värme och längtan efter mat.
Kycklingfilé fylld med grönmögelost och soltorkade tomater grillades och serverades med färskpotatis, tsatsiki, avokadoröra och nätmelon. Det satt fint kan jag lova.
Peter försökte återigen få ordning på TV´n men även denna gång utan att lyckas. Matchen om tredjepris i VM fick ses lite sporadiskt på datorn.
Innan vi lade oss gjordes det matsäck och förbereddes inför en tidig morgon.

Söndagen startade kl 06:30 med rasting av Aksa och plocka iordning för avfärd. Barnen fick sova in i det sista.
Väl framme på Örebro Brukshundsklubb så var det vaccinationskontroll 08.00. Redan nu var det imponerande värme och värre skulle det bli.
Utställningstält restes och även ett partytält som Beth hade med sig.
Nu fick äntligen barnen sin efterlängtade frukost och Peter med. Anna var för nervös för att kunna äta.

Så äntligen va det dags för Anna och Aksa. Hundarna delas in i 4 grupper: Valpar 6-9mån, Junior 9-15 mån, Öppen klass 15 mån och upp till 8 år, Veteran 8år -

Vi tävlar i Öppen Klass dvs den tuffaste gruppen med flest hundar.
Första rundan fick Aksa ett rött band som visar att hon valts ut av domaren bland dennes förstahandsval.
Sedan är det dags för alla hundar i den klassen som fått röda band att gå in igen för slutbedömning.
Och då kom Aksa 2:a!!!!! JIPPIIIEEEEEEE......dessutom, vilket är en JÄTTEMERIT, fick Aksa ett CK.
CK är "Certifikat Kvalitet" som tilldelas hundar av umtärkt typ. Har man 3st CK och dessutom ett godkänt Brukshundsprov så blir man till slut Champion!!
Dessutom när man tilldelats CK skall man tävla vidare i bästa tikklass. Då tävlar alla tikar oavsett ålder i den rasen. Och där kom Aksa 3:a....JIIPPIIEEE igen :-)
Så för att summera första utsällningen så gick den helt fantastiskt bra! Både Beth och Anna var rörda till tårar.

Värmen under dagen tog ut sin rätt på oss alla. Vi drack som tokar. Termometern dansade runt 33°C och skuggan var enda platsen. Barnen låg på handdukar i skuggan i trosor och svalkades med vatten. Men alla var ändå vid gott mod.
Till slut bar det av hemåt. Ett snabbstopp vid "Gyllene Måsen" i Örebro, maten intogs i bilen, den svalaste platsen.
Biltermometern toppade 35,5°C vid ett ställe innan helvetet brakade löst vid Mariestad. Regnet vräkte ner, åskan mullrade överallt och det blåste rejält.
Efter ett par stopp till så var vi till slut hemma vid 20.30, väldigt nöjda och stolta.

ps: Kort kommer snart, antingen är vår kamera stulen eller borttappad, letning pågår: ds

//A & P


Hundgård

Vi har bestämt oss för att ha en hundgård till Aksa på tomten.
Började skissa lite på det igår vad det gäller storlek etc. Jordbuksverket har riktlinjer med som vad som gäller.
Återigen är ju Google SketchUp guld. För att få en överblick gällande storlek, placering etc.

Sedan tror vi bestämt att det är bra att ha med dess placering redan från början, för då kan vi anpassa tomten där så att det blir bra för henne.


//P & A

Hundutställning

Igår passade vi på att boka campinplats i Örebro.
Vi hittade en lite enklare strax utanför som hette Ånnaboda Camping
http://camping.se/templates/product.aspx?id=8&prodId=2998

Utställningen kommer vara på söndagen den 11:e på Örebro Brukshundsklubb.
http://orebrobk.nu/klubben_utställning.htm 
Vi åker upp dagen innan för att Aksa skall få friseras lite innan av sin uppfödare och så kan vi få lite tips & tricks.
Totalt va det ca 180st hundar varav 16st Bouvier des Flandres.

Vi funderar på att införskaffa en sådanhär till husvagnen innan vi åker upp.

Slipper man dra med förtält varje gång.
Vår husvagn är dock någon meter längre än denna och markisen med.

// P & A

Husknuten m.m.

Igår drog vi en sväng till Husknuten i GBG
http://www.husknuten.se/
Vi har vart där tidigare och kikat runt. Men igår synade vi mycket mer i detalj hur olika saker var. Framförallt köket som kommer vara väldigt likt det som finns i visningshuset där. Det enda som skiljer är kaklet och bänkskivan. Vi har valt ett antracitgrått kakel och en svart bänkskiva "Brazil". Resten av köket går helt i vitt och kyl/frys etc i rostfritt. Inbyggnadsugn/micro och en frihängande fläktkåpa i rostfritt. Induktionshäll och nedsänkt diskbänk.
Anna tycker mycket om källsorteringen som är en rejält stor låda under diskbänken, med massa hinkar etc. för olika material. 

Peter passade även på att dels provropa från olika rum med dörren stängd och "leka" på övervåningen medans Anna satt i soffan nere.
Enligt Annas expertutlåtande va överhörningen inte alls farlig.
Vi tog med färgprover på fasaden ut för att se hur vårt redan gjorda val av kulörer harmoniserade ihop med "silverpaketet"(hängrännor etc.) och vårt valda gråa tak. Kommer bli riktigt snyggt

Dessutom hade tapetserat med en del av de tapeter som vi valt. Var också kul att få se dem "live" och vi fick inte någon "Va fan har vi gjort"-känsla! :-)


// P & A

Ugglarp

Vi hade tagit ledigt torsdag & fredag förra veckan för att åka och campa lite med Ida & Elise.
Kosan styrdes mot Ugglarps Camping, söder om Falkenberg.
Vi var framme ganska sent på kvällen eftersom Peter fick för sig att GPS:en kanske visade fel. Men det gjorde den inte så en 3 mil fick i se på motorvägen.
Det blåste ganska rejält på onsdagskvällen, så tältet restes med mycket vilja och svett. Man vi har fårr bra kläm på det hela nu känns det som, då vi bara hafty vagnen sedan förra sommaren.

På fredagen firade vi Elise´s födelsedag, marängtårta med jordgubbar, presenter och bubbeldricka. Vädret gick inte heller att klaga på.

På lördagen valde Peter skugga före sol då axlarna och rygg var som stoppljus. Men då var det Annas tur att gå in i mtatchen. Utan att överdriva kan det konstateras att solen tog på henne.

Aksa badade flertalet gånger på ett jättefint hundbad. Hon simmade till slut vilket vi inte sett henne göra innan. Hon har bara vadat ut innan.

I söndags när vi kom hem så var alla ganska möra. Ida & Elise åkte till sin mamma.

//P&A

RSS 2.0