Cykeltur

Igår drog vi ut på en liten cykeltur. Med facit ihand kanske det inte var den bästa av alla turer.
Aksa var som ett yrväder redan från början och drog som en lite tok.
Efter någon kilometer utmed sjön fick hon för sig något och drog rakt 90° i sidled utfrån gångvägen. Vilket resulterade i att Anna stöp i backen med cykel och allt. Skrapade upp armbågen och knät. Armbågen tog mest stryk. Efetr denna malör blev Aksa extremt mycket mer foglig.
Som vanligt skötte Peter själva knuffandet av Elise i uppförsbackarna medans Ida pinnar på för fullt med sin nya Scott (18vxl).
När vi kom uppåt Hestra upptäckte vi någon form av spinnar-larv som tagit över en ruskig massa mängt träd och gjort dem helt vita av att hölje och dessutom fullständigt bladlösa.
När vi passerade under en bro höll Peter att få flera kolonier i ansiktet då de hängde i stora klumpar i långa trådar från taket. Värsta Arkiv X/Alien stuket.

När vi sedan började närma oss hemmet påpekade Peter att Elise´s cykel lät lite underligt. 50 meter senare rasade hela trampnavet isär och kullager ramlade ut. Elise fick hoppa upp på Anna´s pakethållare.
Vi spekulerade sedan i att cykeln blivit sur för att Elise önskat sig en ny i present. Hon har nämligen varenda gång vi varit på COOP det sista halvåret spanat in en lila med fjärilar på.

När Elise senare åkte på kalas i Sandared passade vi på att överaska henne genom att köpa en ny i tidig födelsedagspresent och dessutom en ny hjälm.
Anna monterade ihop den i vardagsrummet under tiden Peter hämtade henne. Hon blev helt överlycklig.
Det sista Elise sa innan hon somnade var "Tack så jättemycket för min nya cykel"


// A & P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0