Myndigheter och inte en helt ärlig tomtsäljare & mäklare

Dags att ringa herr Hellberg på Lantmäteriet i tisdags då.
Fick efter ganska få samtal tag i personen. Efetr ett par samtal fram och tillbaka visade det sig att Lantmäteriet inte i detta fall kunde bestämma i ärendet utan endast utföra det som Borås Stad utfärdat.
De gav oss ett namn på en Exploateringingenjör på kommunen och dennes direktnummer. Som tur va visade detta sig vara en yngre person med lite "go" i.
Förklarade ärendet för personen, han titade på kartor i sin dator, läste servitut, kikade igen, kollade detaljplaner etc.
Ganska snabbt visade det sig att det ALDRIG kan kommer kunna bli ett servitut på infartsväg till vår tomt.
 Detta pga att det är planerat en väg till ett nytt område i framtiden. Kommunen kan således inte bevilja ett servitut som går i strid med detaljplanen. Detta för att ett servitut är såpass starkt juridiskt att det inte skulle kunna ändras om/när den framtida vägen skall byggas.
Där fick vi ganska kalla kårar när beskedet lämnades. Peter frågade på ganska mycket om en annan form av avtal kunde skrivas med förbehåll om den framtida vägen etc. Och det visade sig inte vara en omöjlighet.
Så idag Torsdag damp det ner ett mail i inkorgen där det med all sannolikhet kommer kunna skrivar ett avtal bundet till oss som ägare som personer att vi får nyttjanderätt till marken. (ett servitut är däremot skrivet mellan två fastigheter som vi förstått det)
Mailade vidare avtalet till Anders på SMV för granskning och kommentarer.

MEN!!!! Det som irriteras oss är mäklarens och tomtsäljarens nonchalans och vilseledande information om detta.
När tomten förvärvades lät det på dem som att det redan fanns ett servitur på den markbiten och att det bara avar att köra på. Och att allt redan va klart med kommunen etc. etc.
Men bevisligen var detta bara skitsnack. För som han på kommunen sa så kan det aldrig vart tal om servitut på den marken. Denna detaljplan är från 1955 och marken där köptes första gången 1965.

//P&A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0